07-06-10

Een nieuwe jas

In dit bericht krijgt ons huisje een nieuwe jas, nog maar een laag tegen de muren, alsof we er niet genoeg van krijgen! Wat zeg ik... een laag? Doe er nog maar een tweede bij!

Terwijl ik ergens in een heel ver land, genaamd Duitsland vertoef werken Bart en Guido twee weken bikkelhard aan de buitenschil.

Eerst worden er stukken ISOVLAS tussen de FLS'en geplaatst, weer een ander materiaal wat voor ons weinig overtuigingskracht nodig heeft: het is ecologisch, isoleert goed en het pikt of stoft niet....wat wil een mens nog meer? Foto's misschien?

DSC03370

 

 

DSC03372

 

 

 

 

 

 

 

Eerst maken we de boord waar later de natuursteen tegen zal komen: boven op de Isovlas komt de Delta-folie.

DSC03377

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan de watervaste vezelplaten die weer worden behandeld met de oude carosserie-truc:

DSC03447

 

 

 

 

 

 

 

Dan de PU-lijm ertegen en vervolgens de XPS-plaat.DSC03448

 

 

 

 

 

 

 

XPS-plaat??? Awel en dat ecologische dan? Graag hoor, maar Diffutherm moet je nu eenmaal 30cm boven het maaiveld plaatsen, XPS is waterbestendig en bovendien gewafeld, zodat er op tegelen mogelijk is. Tja, principieel bouwen is gewoon geen optie, soms zijn er gewoon geen ecologische alternatieven voor handen.


 DSC03449

 

 

DSC03450

 

 

DSC03458

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook boven de boorden komt eerst Isovlas, daarboven komen de bepleisterbare-gevel-isolatie-platen (hottentottententententoonstelling is er niets tegen) nl Diffutherm. Deze ecologische plaat is vervaardigd uit houtafval. Jullie denken ongetwijfeld "die blijven isoleren?" : stro, isovlas, diffutherm? De isovlas dient om de spouw, die ontstaat wanneer je de Diffutherm plaatst, op te vullen. Ja alles wat we doen dient een hoger doel: warm in de winter, fris in de zomer. Om in de politieke sfeer te blijven, onze drie trefwoorden: isolatie, luchtdicht en damp-open.

DSC03466

 

 

DSC03469

 

 

DSC03470

 

 

 

 

 

 

 

De vasthechting van de platen verdient wat meer aandacht: met respect voor de luchtdichting en koudebruggen werd het volgende op de markt gebracht.

DSC03472

 

 

DSC03473

 

 

 

 

 

 

 

Ja het geheim schuilt hem in een klein hoekje!!

En dan gewoon zo verder doen eh jongens; goed bezig mannen!!!

DSC03477

 

 

DSC03480

 

 

DSC03486

 

 

DSC03488

 

 

DSC03489

 

 

DSC03495

 

 

DSC03504

 

 

DSC03514

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de schuine voorgevel gebruiken we geen Diffutherm maar opnieuw de Cellit platen die we ook voor het onderdak hebben gebruikt. Op deze gevel komt ceder en dus geen kalkpleister.

DSC03433

 

 

DSC03434

 

 

DSC03435

 

 

 

 

 

 

 

Ik kan u verzekeren dat het aangenaam thuiskomen is als er zoveel veranderd is. Vader en zoon hadden overduidelijk niet stilgezeten, integendeel. Bergen werk (of moet ik zeggen diffutherm) werden verzet en het resultaat mag er wezen.

Nu is het nog wachten tot ze ons bovenste raam van de voorgevel in lijn met de rest komen plaatsen (Bart zijn schrijnwerkersoog ontgaat niets!) en dan kunnen we de laatste gevel dichtmaken. In afwachting daarvan groet ik jullie!

21:25 Gepost door Bart & Tinneke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Verwarming? Dag Bart en Tinneke,

Mooi huis bouwen jullie!
Wij starten binnenkort ook met de bouw van een strohuisje, maar over één zaak heerst nog onduidelijkheid: wat is nu de beste manier om te verwarmen en ventileren? Voor welke manier hebben jullie gekozen, en om welke reden?
Alvast bedankt, en nog heel veel succes en plezier met de afwerking van jullie stulpje!

Lien en Maarten

Gepost door: Lien | 13-06-10

Reageren op dit commentaar

Stevig ingeduffeld Ziet er fijn uit, kou zullen jullie alvast niet lijden! Ik kijk er al naar uit om dit najaar in onze strobalen aanbouw te kunnen trekken na een ijzig koude winter in een oud huis. ;)

Groetjes van medestrobaalbouwers!

Gepost door: Katrien | 05-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.